azÚR Cafe

Révész Lajos - El Camino vándorai

Írta: Révész Anett 2013. október 21. hétfő, 12:33 PDF Nyomtatás

El Camino - Révész Lajos és SzilviaValószínűleg sokunkban felmerül a kérdés, hogy milyen pozitív oldalai és megtapasztásai lehetnek egy embert próbáló, akár 800km-es gyalogútnak, az El Camino-nak. Révész Lajos és felesége Szilvia megjárták ezt az utat és élményeiket egy fényképes beszámoló keretében osztják meg velünk.

  • Hogyan lehet fizikailag kibírni a lehetetlennek tűnőt, és 800 km-t gyalogolni mindössze 40 nap alatt?
  • Milyen személyiség- és életmódbeli változást eredményez a zarándoklás élménye?
  • Az El Camino tényleg egy olyan út, ami „hazavisz”?

 

Révész Lajos és Szilvia így vall az élményről saját bloguk oldalán:

„…emberek jönnek-mennek körülöttünk tudomást se véve rólunk, zarándokokról. Olyan volt kicsit, mint keresztényként élni. Míg a többség tesz-vesz, fut-rohan, lefoglalja magát ezer dologgal, ugyanakkor és ugyanott egy maroknyi ember egy cél felé halad, valahonnan, valahová tart, annak tudatában, hogy a látható mögött ott a láthatatlan, de sokkal valóságosabb.”

Színes és érdekes fényképes beszámoló 2013. november 9-én Révész Lajostól, és feleségétől, Szilviától.

Révész Lajos lelkipásztorként a Székesfehérvári Baptista Gyülekezetben szolgál immár 7 éve. Feleségével, Szilviával -aki a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője- 22 éve házasok és négy gyermeket nevelnek. Életük egy időszakában Mongóliában szolgáltak, ahol a sok nehézség között nemcsak hitük, de házasságuk és családi kapcsolatunk is megerősödött. A 20. házassági évfordulójukat ünnepelve ajándékozták meg egymást az El caminó élményével. Szabadidejükben a Kék Túra útvonalát járják, Lajos emelett fut, motorozik, és focista kisfiának alkalmi edző partnere.

Szeretik a kihívásokat, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetnek a család meghittségére, biztonságára. Szeretnek teljes erőbedobással dolgozni, de egyre inkább látják a kikapcsolódás, lelassulás, közös időtöltés fontosságát.

Ezek történtek legutóbb